Dziś jest
PL EN DE UK LT

Święto Rybaka – niezapomniany sposób na mazurską rybkę - Orzysz.pl

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Orzysz.pl » Kultura
reklama

Święto Rybaka – niezapomniany sposób na mazurską rybkę

Dzięki inicjatywie Orzyskiego Stowarzyszenia Terapeutów i Animatorów Kultury oraz funduszom pozyskanym z Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, tegoroczne Święto Rybaka obfitowało w wiele atrakcji dla dzieci, dorosłych oraz kulinarne akcenty.

600 Mazurskich Fishburgerów skonsumowanych przez uczestników, pokaz kulinarny w wykonaniu finalistki programu Top Chef Eweliny Łapińskiej, to jeden z głównych elementów święta. Były również, poranne rywalizacje wędkarskie na jeziorze Orzysz oraz  zmagania konkursowe  w przygotowaniu „Najlepszego Mazurskiego Fishburgera”.

Uczestnicy ostatniego z konkursów wykazali się nie lada umiejętnościami. Profesjonaliści i amatorzy, przygotowali do degustacji komisji konkursowej, prawdziwe kulinarne dzieła sztuki. Wyłonienie najlepszego nie było proste, ale po ostrej dyskusji jury wyłoniono najlepszych:

Kategoria profesjonaliści:

I miejsce – Zajazd Rado w Wierzbinach

II miejsce- Hells Kebab Mariusz Wysocki

III miejsce Włoska Restauracja Toscana Małgorzata Malik

Kategoria amatorzy:

I miejsce- Marta Szulc

II miejsce – Mirosław Żmieńko

III miejsce- KGW Pianki

Nagrodzonym wręczono nagrody rzeczowe o wartości blisko 3000 zł.

Po emocjonujących kulinarnych atrakcjach przyszedł czas na koncerty i wspólną zabawę do późnych godzin nocnych.

   
Drukuj | Wyślij znajomym | 2018-07-11 17:01 | Agata Borchet
Pokrewne (tag): kultura

..:::  FOTO GALERIA  :::  VIDEO GALERIA  :::  MAPA SERWISU  :::  ARCHIWUM  :::  KONTAKT Z REDAKCJĄ  :::..
Copyright @ 2004 - 2016 Urząd Miejski w Orzyszu System 4Too      Stronę monitoruje stat24